Speuren

Speuren is een geweldige bezigheid voor baas en hond in de natuur. Tijdens het speuren werken jullie als een team en versterk je de onderlinge band. Speuren is geschikt voor iedere hond, van groot tot klein en van jong tot oud! Het werken met zijn neus vindt hij fantastisch!
Je leert kijken naar de lichaamstaal van je hond, en ziet hoe hij helemaal in zijn element is als hij mag doen wat hij graag doet; zijn neus gebruiken!
10 minuten speuren is voor de hond veel intensiever dan een uurtje wandelen!

Kan iedere hond speuren?

Speuren kan iedere hond, ongeacht ras/kruising en leeftijd. Het is wel zo dat de ene hond het sneller oppikt dan de andere hond. Hoe eerder men begint met speuren des te beter is het. Jong geleerd is oud gedaan.

Het is voor de hond een uitdaging om het juiste menselijke spoor te  volgen. Als handler leer je de lichaamstaal van je hond te lezen. Daarnaast leer je tijdens de lessen hoe je moet handelen bij zijpaden en kruisingen en hoe je de speurlijn het beste kunt hanteren. Ook de invloeden van verschillende weers- en omgevingomstandigheden komen aan bod.

Er bestaan diverse methodes om te speuren.Op de hondenhof werken we volgens de SIFD methode. We zijn erg enthousiast over deze methode omdat het alle positieve elementen uit zowel het praktijkspeuren, tracking als het mantrailen met elkaar combineert!

Omdat je niet met andere honden samenwerkt is speuren ook zeer geschikt voor honden die moeite hebben met andere honden.
Tijdens de speurlessen werkt iedereen op zijn eigen niveau.
Je wordt altijd persoonlijk begeleid door een ervaren instructeur.

LOCATIE: rondom Sint-Michielsgestel 
De lessen zijn individueel en op maat, voor jou en je hond.

woensdag 9.00-12.00
Op woensdag zijn de lessen in groepsverband. 3-5 combinaties.

1 persoon loopt het spoor.
1 team werkt het spoor uit
1 persoon blijft bij de auto’s en de rest kijkt mee met het speuren.
voordeel hiervan is dat je iedere keer een andere sporenloper hebt en van naar elkaar kijken leer je veel. Honden werken om de beurt dus ook geschikt voor honden die niet met andere honden samen kunnen. We zijn de hele ochtend op pad.

donderdag 9.00-12.00
op donderdag zijn het privelessen van een half uur.

strippenkaart 5 lessen 122,50 (6 weken geldig)
strippenkaart 10 lessen 239.50 (12 weken geldig)

Basiscursus speuren

Er wordt gespeurd in groepjes van maximaal 4 honden. De cursus bestaat uit 5 lessen en de kosten zijn € 135,00
Deze cursus is geschikt voor alle rassen van alle leeftijden (mits ze gemotiveerd zijn op voer/ speeltje). We werken individueel per hond.
Een voorwaarde is dat je hond tussendoor in / bij de auto kan wachten. 

De basiscursus start op:
zaterdag 11 juli 9.00 (VOL) 
zaterdag 12 september 9.00

Op de Hondenhof kun je ervoor kiezen te werken naar een Scent Imprint For Dogs (SIFD) level certificaat.