Puppytraining

De allerleukste puppycursus vind je op de Hondenhof?
Omdat we op de hondenhof niet alleen aan de socialisatie werken en basiscommando’s leren maar bij ons leer je hoe de neus van jouw hond werkt en gaan jullie samen aan de slag met NEUSWERK: “speuren en detectie”, en dat is uniek voor een hondenschool!

Honden houden van snuffelen, zoeken en speuren, en elke hond kan het!
Neuswerk, zoeken, speuren en detectie is heel goed voor:
• Geestelijke uitdaging en inspanning: neuswerk vraagt veel mentale energie
• Zelfvertrouwen
• Een sterkere band met je hond, omdat je intensief samenwerkt en je hond leert lezen
• stimuleert de zintuigen
• samenwerken, hierdoor versterkt de band tussen baas en hond
• het geeft afleiding in spannende situaties
• het stimuleert jonge honden om te ontdekken
• het helpt puberhonden om te leren focussen
• vergroot het zelfvertrouwen doordat de hond zelf keuzes maakt

Speuren

Pups vanaf 8 weken kunnen spelenderwijs aan de slag en zijn al snel in staat een kort spoortje uit te werken.
De hond leert zijn neus te gebruiken voor het volgen en uitwerken van een spoor met menselijke geur, om zo snel mogelijk de vermiste persoon te vinden. Zonder enige druk of dwang. Je zult ervaren hoeveel plezier het speuren met je hond biedt. Speuren is puur teamwork. Honden vinden deze vorm van neuswerk fantastisch! Bovendien is speuren heel goed voor het zelfvertrouwen.

Detectie

Detectie is het leren zoeken en aanwijzen van een specifieke geur.
Aan het begin van de training kijken we naar de motivatie van jou hond, waar wordt hij enthousiast van: voer of een speeltje. Maken we kennis met de geurbron en leren we de hond goed te lezen.
Als geurbron kan je bijvoorbeeld kiezen uit koffie, thee, tabak, kaneel of vanille.
Met pups gaat het aanleren van een geurbron heel snel en je zult zien dat jou kleine snuffelaar al na een paar weken de koffie of kaneel verstopt in de omgeving kan aanwijzen.
Pups vinden het geweldig leuk om met hun neus te werken. Als leuke bijkomstigheid is dit zeer vermoeiend voor een pup en na 10 minuutjes zoeken kan hij daarna heerlijk slapen.

Puppytraining

Het klopt dat puppy’s moeten leren hoe zij met soortgenoten moeten omgaan. Dit voorkomt angst en agressie als zij later groot zijn. Maar het is een misverstand dat zij dat moeten leren van andere pups! Die weten toch immers ook nog niet “hoe het hoort”…
“Maar in een puppyklas kunnen ze zo leuk met leeftijdgenootjes spelen”, toch…..
Er is niets leukers om naar te kijken dan spelende puppy’s. In een nest pups zijn de pups van de zelfde leeftijd, grootte en ontwikkeling. Deze pups zijn aan elkaar gewaagd, kennen elkaar door en door en dat gaat dus prima. Hoe anders is het in een puppyklas. Een bonte verzameling van pups. Van een Berner Sennenpup van 11 weken tot een Boomertje van 8 weken en alles wat daartussen zit! U begrijpt dat als dat allemaal door elkaar los zou lopen, dat binnen de kortste keren het kleine, onzekere Boomertje angstagressie met succes heeft leren inzetten en de Berner Sennenhond heeft geleerd hoe leuk het is om kleine hondjes op de kop te zitten. . Om te voorkomen dat pups negatieve ervaringen opdoen door andere pups kiezen wij ervoor om de puppytraining alleen in privéles aan te beiden.
Naast dat speelt er nog iets anders mee. Wilt u echt dat uw pup leert dat op het veld andere pups veel leuker zijn dan u? U wilt toch liever dat uw pup leert dat u het leukste in de wereld bent? Dat hij op u moeten letten en naar u moet luisteren, dat u zijn “held” bent? Dat hij ten alle tijden komt als u hem roept! U bereikt dat door uw pup slechts beperkt met andere pups te laten spelen en er vooral zelf heel veel met uw pup samen te trainen en samen te spelen.
Regelmatig contact met evenwichtige volwassen honden is voor de socialisatie van de pup ontzettend belangrijk. Zij zullen de pup leren hoe hij zich hoort te gedragen.

De allerleukste puppycursus van Brabant vind je bij hondenschool Hondenhof!
Tijdens de puppycursus leer je naast het neuswerk verschillende basis oefeningen zoals de zit, af, kom hier, blijf en netjes lopen aan de lijn.
Socialiseren gebeurt bijvoorbeeld door de pup op te juiste manier kennis te laten maken met andere mensen, kinderen, paarden, honden, vreemde voorwerpen, vreemde geluiden enz.
De puppycursus vindt plaats op een binnen en buitenlocatie
Voor pups vanaf 8 weken.
Geen groepslessen, alleen privélessen!
5 Privélessen 135,00 incl theorie handout
Informeer naar de mogelijkheden. 
Momenteel zitten alle lessen VOL
info@hondenhof.nl
06-15100315

    Puppytraining

Speuren en detectie

Spelenderwijs aan de slag met neuswerk. Speuren en detectie tijdens de puppytraining

Werken vanuit de motivatie, zonder enige druk of dwang. Voor pups vanaf 8 weken, geschikt voor alle rassen!