Detectietraining Dortmans Schijndel

Vanmiddag mochten we komen trainen bij Dortmans een touringcar bedrijf in Schijndel. Dat was een mooie uitdaging. Heel anders dan een ruimtezoeking of een auto afzoeken.
De meeste honden hebben geen verwachting als ze voor de eerste keer de grote bus inkomen. Door een aantal bronnen in het begin te leggen creëer je verwachting bij de honden en hierdoor gaat de motivatie omhoog.
Door de hond in het begin snel te laten scoren gaat zijn verwachting en motivatie omhoog. Daarna gaan we de bron ook verder in de bus verstoppen.
Het lijkt heel makkelijk om een bus systematisch af te zoeken maar in de praktijk is dat wel even wat lastiger vooral voor de grotere honden. Omdraaien is lastig, dus vooruit een pad in tussen de stoelen en achteruit weer terug.
Maar wat leren ze snel!
Een aantal honden kwamen snel in het ritme en werkten al mooi systematisch.
Honden leren context gebonden, hopelijk kunnen we niet over al te lange tijd weer terug zodat er nog veel is blijven hangen?.
Dortmans Personenvervoer BV hartelijk dank voor jullie gastvrijheid en deze kans. Wij vonden het een geweldig mooie training?